سبکهای معماری ساختمان بسیار متنوع است و که هر سبک بیان گر یک ایده و سلیقه است. به اختصار به شرح برخی از این سبک ها می پردازیم :
۱- سبک دکوراسیون داخلی ایرانی
دارای ویژگی هایی بومی از قبیل طراحی زیبا و مناسب ، محاسبات دقیق ، فرم درست پوشش ، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان ، ایوان های رفیع و ستون های بلند و بالاخره تزئینات گوناگون که هریک در عین سادگی معرف شکوه سبک ایرانی است.
2- سبک دکوراسیون داخلی ساده گرا (حد اقل گرا )
یکی دیگر از سبکهای معماری ساختمان سبک ساده یا حد اقل گرا است .
اثرات این سبک فارغ از موضوعات فلسفی و براساس اصول ساده پسندی و روشهای ساده بنا گذاشته می شود . در این سبک همه چی ساده و بی آلایش بوده و از اغراق و تجلل خبری نیست . رنگ های مورد استفاده در این سبک ممکن است خیلی تیره و خسته کننده یا روشن باشند ، یا در برخی موارد ممکن است از رنگ های درخشان و نمایشی استفاده شود. اجزا و وسایل مورد استفاده در یک مکان با طراحی داخلی ساده همین طور با اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره می باشند، اما سطوح و ظواهر همه چیز صاف و ساده ، بدون جزئیات و بی آلایش است.
۳- سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک
در این سبک دکوراسیون داخلی می توان جزئیات ، ریزه کاری ها ، حکاکی ها و منبت کاری ها ، گل و گیاه ها و اشکال باستانی فراوانی را در ساختار مبلمان و وسایل روشنایی و غیره یافت می شود.
۴- سبک دکوراسیون داخلی روستیک
سبک روستیک نیز یکی دیگر از انواع سبکهای معماری ساختمان می باشد . روستیک در فضاهای های ویلایی و کوهستانی و روستایی یافت می شود . دارای اجزائی ناصاف و کمی زمخت است و سعی دارد طبیعت خالص ، خام و نپخته از جمله کنده درخت ، تنه و شاخه ی درختان و الیاف و کنف را به درون ساختمان بیاورد .
۵- سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک با تفسیر جدید
این سبک دکوراسیون داخلی ترکیب با شکوهی از سبک کلاسیک قدیم و عناصر مدرن امروزی است.
۶- سبک دکوراسیون داخلی ماوریک (تک رو)
این سبک دکوراسیون داخلی نوعی از سبک مدرن با رویکردی نوین ، خلاقانه ، غیرمعمول و خلاف عرف و بدون قیود و قانون است. حتی رنگ ها نیز کاملا تصادفی انتخاب می شوند .ساختار این سبک به گونه ای است که از وسایل و احجام هم پوشان استفاده می کند.
7- سبک دکوراسیون داخلی فرانسوی
این سبک ترکیبی از شاهانه و روستایی و بسیار زیبا و جذاب است. در طراحی داخلی فرانسوی از طرح گل و گیاه و برگ در قاب آینه ، صندلی های چوبی و رنگ های طلایی ، آبی ، قرمز به وفور استفاده می شود.
میز و صندلی های این سبک بیشتر دارای لبه های دالبری شکل هستند تا لبه های صاف و مستقیم. در رنگ آمیزی دیوار و سقف نیز از رنگ های سفید و کمرنگ استفاده می شود
8_ سبک دکوراسیون داخلی ژاپنی
این سبک که بیشتر مورد استقبال ژاپنی ها است به ساده بودن ، تمیز بودن و کم جزئیات بودن می اندیشد .
اتاقک های آلاچیق مانند با فریم های غالبا” مربع و درب های کشویی ، کف پوش حصیری بافته شده از ساقه برنج ، میز و صندلی کوتاه و باغ آرایی خاص ژاپنی از مشخصات این سبک است
9 _ سبک دکوراسیون داخلی چینی
این سبک بر اساس 4 اصل سادگی ، انرژی ، طبیعت ( و استفاده از چوب ) و نظم و بر پایه فنگشویی و برقرار اعتدال میان انرژی های طبیعی استوار است . رنگ های اصلی کاربردی در این سبک مشکی ، طلایی ، زرد و قرمزهستند.
10 _ سبک دکوراسیون داخلی مراکشی
این سبک عجیب و غریبی است . رنگ های مورد مصرف آبی فیروزه ای و کبود ، سفید و سبز هستند.
عناصر اصلی در آن فرش ، کاشی ، ظروف رنگی ، سفال فانوس ، آثار فلزی ، کف پوش سفالی قرمز ، سکوهای بیرون زده از دیوار ، مبلمانی با چوب های منبت و مشبک ، سایه بان بالای تخت است.
۱1- سبک دکوراسیون داخلی مصری
سبک مصری سبکی هنری توصیفی است. در این سبک از سنگ های طبیعی مثل آهک و حجم های مکعبی ، حجیم و خطوط مستقیم ستون های قطور و منقوش و پنجره های مشبک چوبی با رنگ تیره در معماری مصری و نوع خاص پرسپکتیو آن و همچنین از عناصر بارزی مانند: مصطبه (مقابر اشرافی) ، هیرو گلیف (بارزترین نقوش دکواتیو مصری ) ، ستون های کوتاه و چاق ، هیروگلیف ، نقاشی ساکن و خشک ، نقاشی پر رنگ و لعاب ، نقاشی روی پاپیروس ، نقش کنده کاری شده روی دیوار ، رابطه نزدیک با طبیعت ، لوتوس ، آنخ (کلید زندگی یا کلید نیل ) ، خدای مات ، آنوبوس ، خپری (سوسک بالدار) ، آمن ، وجت ، ایارت ، اوروبوروس ، بست ، کانوپیک ، اوبلسیک زیاد استفاده می شود .
در دکوراسیون مصری وجود طاقچه هایی پر از اشیاء تزئینی و مجسمه و… دردل دیوار ها جلوه خاصی به این سبک بخشیده است.
۱2- سبک دکوراسیون داخلی هندی
در این سبک دکوراسیون داخلی از رنگهای اجق وجق و تزئینات کوچک مانند قلیان ، شطرنج ، سوزن دوزی ظریف ، چهل تکه و مندیر ( معبد کوچکی که هر جایی در خانه غیر از اتاق خواب می توان قرار داد) و استفاده از نقوش شیوا ، لاکشمی ، گانشا و همینطور نقش فیل (اعتقاد هندوها بر به ارمغان آوردن ثروت) زیاد استفاده می شود
۱3- سبک دکوراسیون داخلی رومی باستانی
از ویژگی های این سبک استفاده از تزئینات ، سردیس مجسمه ها ، طاق های نیم دایره ، موزائیک بر دیوارها ، نواره ، آب نما ، سونا و استخر ، پارچه های منقو ، اشیا دکوراتیو و تبدیل نقاشی دیواری به کاغذ دیواری و همچنین تأکید بر استفاده مختصر از مبل و صندلی است . استفاده از صحنه های جنگ گلادیاتورها به عنوان قطعات موزاییک شده و تمایز دهنده ای برای دکور منزل اشراف با عامه بوده است.
۱4- سبک دکوراسیون داخلی یونان باستان
در این سبک از رنگ های سفید و آبی و نور طبیعی به وفور استفاده می شود . معماری آن بر اساس هندسه متناسب ، متقارن و متعادل و مصالح عمده ، آهک و مرمر سفید استوار است .
۱5- سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو
از بارزترین خصوصیات این سبک دکوراسیون داخلی استفاده از فرم های گیاهی در فرفوژه ها ورنگ های روشن و یک دست می باشد.
16- سبک دکوراسیون داخلی سوئدی
روشن ، ساده ، سفید و آبی خلاصه ای از سبک طراحی داخلی سوئدی است.
17- سبک دکوراسیون داخلی باروک
در این سبک احساس بر عقل پیشی گرفته و هنرمند قواعد تناسب را رعایت نکرده و تزئینات نا منظم و عجیب و غریبی خلق می کند .